Bart Van Acker

munten expert
Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in het schatten, kopen en verkopen van verzamelobjecten. Toen ik op mijn tiende een pakje postzegels vond in een oude kast was ik meteen verkocht voor de hobby van het postzegelverzamelen. Eerst alleen als verzamelaar, maar gaandeweg maakte ik er meer en meer een professionele activiteit van.

Contacteer me

muntenveiling.be

bart@muntenveiling.be

0486 645 305

Top

Zeldzame munt in het bezit? Volgende stappen…

muntenveiling.beZeldzame munt in het bezit? Volgende stappen…

Ik denk dat ik een zeldzame munt bezit. Volgende stappen…

Botste u bij het doornemen van een catalogus (papier of online) op een hoge waarde van een van uw munten? Wijst dit op een zeldzame munt?
Een goed begin, maar hou rekening met volgende zaken:

 

  1. De cataloguswaarde is bij de verkoop van een verzameling niet van doorslaggevend belang. Een munt wordt soms ruim boven de cataloguswaarde verkocht, maar het omgekeerde geldt ook. Een catalogus is een hulpmiddel van handelaars voor verzamelaars, een leidraad bij het verkopen en ruilen. Kwaliteit speelt een belangrijke rol, voor topkwaliteit biedt men topprijzen.
  2. Bent u zeker dat het wel degelijk om die zeldzame munt gaat? Hou rekening met verschillen in jaartal, muntwerk, enz.
  3. Is de munt en in goede staat? Dan moet een authenticatie volgen. U moet zeker zijn van uw stuk.

Een verzamelaar maakt niet de fout dure en zeldzame munten te kopen zonder authenticatie.

Lees ook even verder op volgende pagina.