Bart Van Acker

munten expert
Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in het schatten, kopen en verkopen van verzamelobjecten. Toen ik op mijn tiende een pakje postzegels vond in een oude kast was ik meteen verkocht voor de hobby van het postzegelverzamelen. Eerst alleen als verzamelaar, maar gaandeweg maakte ik er meer en meer een professionele activiteit van.

Contacteer me

muntenveiling.be

bart@muntenveiling.be

0486 645 305

Top

Hoe werkt een muntenveiling?

muntenveiling.beHoe werkt een muntenveiling?

Hoe werkt dat nu, zo’n muntenveiling?

Een veiling werkt in het voordeel van koper en verkoper.

Het neemt de onzekerheid weg bij een aankoop/verkoop.  Je bent namelijk zeker dat je de juiste marktprijs hebt gekregen, op dat moment.  Een goed draaiende veiling brengt namelijk een verkoper samen met meerdere kopers. Het veilinghuis zorgt voor een correcte beschrijving, zodat de kopers met kennis van zaken (meestal zelfs zonder het materiaal te zien) hun beste prijs kunnen bieden.  En die kopers laten zich op het moment van de veiling ook wel meeslepen om net een bodje hoger te gaan dan ze voorzien hadden.

Het veilinghuis zorgt daarna voor een vlekkeloze administratieve afhandeling, en staat ook borg voor de betaling. Uw munten verkopen op veiling is steeds aangewezen als u een beetje tijd hebt om te wachten, en vooral als er een meerwaarde kan verwacht worden door meerdere verzamelaars tegen elkaar uit te spelen.

 

Ook in geval van nalatenschap, waarbij de opbrengst van de erfenis over meerdere erfgenamen dient verdeeld te worden, is dit een uitgelezen manier om latere discussies te vermijden.

De munten brengen op, wat ze op dat moment waard zijn. Geen discussie mogelijk.

Op de volgende website, die nauw aansluit bij deze website, wordt het onderwerp van de muntenveiling verder uitgediept. U vindt er informatie over de specialisatie en verscheidenheid in munten, de frequentie van muntenveilingen en de minimumwaarde bij inbreng van materiaal in een muntenveiling. De website gaat verder in op de veilingcatalogus en het prebid en de voorwaarden van een muntenveiling.

Bekijk zeker ook even de vaakgestelde vragen op deze site!