Bart Van Acker

munten expert
Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in het schatten, kopen en verkopen van verzamelobjecten. Toen ik op mijn tiende een pakje postzegels vond in een oude kast was ik meteen verkocht voor de hobby van het postzegelverzamelen. Eerst alleen als verzamelaar, maar gaandeweg maakte ik er meer en meer een professionele activiteit van.

Contacteer me

muntenveiling.be

bart@muntenveiling.be

0486 645 305

Top

Vervalsingen

muntenveiling.beVervalsingen

Vanzelfsprekend heb je vooral vervalsingen bij topmunten. Tegen de verwachtingen in zijn vervalsingen niet zo vaak een probleem in een collectie.
Bij twijfel maken we een schatting op met als voorbehoud het bekomen van een certificaat.
Ik ben niet bevoegd om certificaten uit te geven, maar er zijn een aantal instanties die dat wel doen en ik breng u graag met hen in contact en kan de opvolging voorzien.

De term ‘vervalsing’ doet meteen een probleem met de authenticiteit vermoeden, maar dat is vaak niet het geval. Wat we veel frequenter zien is een beoordeling van de staat en het metaal. Is het een echte gouden munt? Werd de munt gerepareerd? Werd er bijgeknipt of opgepoetst? Dit moet je allemaal meerekenen bij het bepalen van de waarde van de munt.

Een beoordeling van metaal en staat komt veel vaker voor : is een munt echt goud? Is de munt gerepareerd? Bijgeknipt? Opgepoetst?
Al deze zaken hebben een grote invloed op de waarde van de munt?

In de meeste verzamelingen kom je ze niet tegen, maar….
de onderstaande munten hebben 1 ding gemeen… ze zijn allen vals.