Bart Van Acker

munten expert
Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in het schatten, kopen en verkopen van verzamelobjecten. Toen ik op mijn tiende een pakje postzegels vond in een oude kast was ik meteen verkocht voor de hobby van het postzegelverzamelen. Eerst alleen als verzamelaar, maar gaandeweg maakte ik er meer en meer een professionele activiteit van.

Contacteer me

muntenveiling.be

bart@muntenveiling.be

0486 645 305

Top

Afspreken (Sint-Niklaas en Gent)

muntenveiling.beAfspreken (Sint-Niklaas en Gent)

Afspreken kan bij u of in mijn kantoor in Sint-Pauwels (bij Sint-Niklaas) en Gent.

Ik betaal NOOIT contant uit, en in de kantoren is nooit contant geld aanwezig en zijn er nooit munten aanwezig.

Voor de afspraak vraag ik meestal een aantal foto’s op om een algemeen beeld van de collectie te krijgen en om in te schatten of het voor beide partijen de moeite is een verplaatsing te doen. In het geval van een afspraak bij u thuis, voorzie dan zeker voldoende tijd. Bij een verzameling in albums gaat de schatting vrij snel; zit de verzameling in doosjes dan zal de schatting tijd in beslag nemen.  Anderzijds, als een schatting lang duurt betekent het vaak dat de collectie interessant is.

 

Voorbereiden van de schatting
Het is niet nodig om zaken voor te bereiden. Bij voorkeur bekijk ik een verzameling liefst zoals ze is. U hoeft dus zeker geen muntenhouders of plateaus te kopen om munten te klasseren. Bespaar uzelf heel wat tijd en frustratie en koop geen nieuwe catalogus om de verzameling te gaan uittellen. Het is perfect mogelijk om na de berekeningen en tellingen opnieuw af te spreken. In een eerste gesprek kunnen we verwachtingen en volgende stappen in kaart brengen. Wat wel kan helpen is de aanwezigheid van een tafel en, in de winter, een beetje verwarming.

 

Collectie achterlaten, aanwezig zijn bij schatting
Bij mij moet u NOOIT de collectie achterlaten voor schatting. Integendeel, ik vraag uitdrukkelijk om aanwezig te blijven wanneer ik de schatting doe.

 

Afspreken in bankkantoor (kluis)
Verwittig de bank vooraf als u wil afspreken in het bankkantoor of een kluis. Aangezien een schatting tijd in beslag neemt, ontnemen we andere klanten op dat moment toegang tot de kluizenzaal. De meeste banken zullen met veel gemak een ruimte ter beschikking stellen voor de schatting, indien ze vooraf gewaarschuwd werden.

 

Leer mij wat beter kennen op volgende pagina.