Bart Van Acker

munten expert
Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in het schatten, kopen en verkopen van verzamelobjecten. Toen ik op mijn tiende een pakje postzegels vond in een oude kast was ik meteen verkocht voor de hobby van het postzegelverzamelen. Eerst alleen als verzamelaar, maar gaandeweg maakte ik er meer en meer een professionele activiteit van.

Contacteer me

muntenveiling.be

bart@muntenveiling.be

0486 645 305

Top

Waarom is de waarde van munten zo gedaald?

muntenveiling.beWaarom is de waarde van munten zo gedaald?

Waardedaling munten

Waar zijn munten zo snel in waarde gedaald? Dat komt eenvoudigweg omdat er steeds minder kopers voor de basiscollecties zijn. We worden geconfronteerd met twee generaties die niet meer verzamelen. Onder de twintigers tellen we amper nog verzamelaars, zelfs bij veertigers is de populatie beperkt. Zonder een nieuwe aangroei van verzamelaars, ongeacht hun leeftijd, wordt het dus moeilijker om een koper te vinden.

 

Er ligt een wereld van verschil tussen de waarde van de munten en een persoon vinden die naar die waarde wil betalen. Zonder beginnende verzamelaars die de collecties die massaal op de markt komen te kopen kan de prijs voor een collectie alleen maar zakken. Niettegenstaande lukt het me bijna altijd om een verzameling verkocht te krijgen, of koop ik de verzameling zelf op.