Bart Van Acker

munten expert
Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in het schatten, kopen en verkopen van verzamelobjecten. Toen ik op mijn tiende een pakje postzegels vond in een oude kast was ik meteen verkocht voor de hobby van het postzegelverzamelen. Eerst alleen als verzamelaar, maar gaandeweg maakte ik er meer en meer een professionele activiteit van.

Contacteer me

muntenveiling.be

bart@muntenveiling.be

0486 645 305

Top

Cataloguswaarde verschilt van waarde. Waarom?

muntenveiling.beCataloguswaarde verschilt van waarde. Waarom?

Waarom is het verschil zo groot met de cataloguswaarde ?

De cataloguswaarde is bij de verkoop van een verzameling niet altijd de doorslaggevende factor. Soms wordt een verzameling ver boven de cataloguswaarde verkocht, maar het omgekeerde geldt evenzeer. De catalogus, uitgegeven door handelaars, is een tool voor de verzamelaar, een houvast bij het kopen of ruilen. Een catalogus werkt nog het best bij de verkoop of ruil van één munt, maar faalt bij het bepalen van de waarde van je collectie. Een handelaar die een munt verkoopt heeft vaste kosten, belastingen, een tijdsengagement, enz. en dat vertaalt zich in de prijs. Na de aankoop gaat de munt in een verzamelmap wachtende op een potentiële koper in de toekomst. Dat kan niet anders dan een verschil geven!

Kwaliteit speelt een belangrijkere rol want voor topkwaliteit worden mooie bedragen neergeteld, ver boven de cataloguswaarde!